keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Töihin lepäämään ;)

Se loppui kuin loppuikin, loma nimittäin. Hetkittäin epäilin, että se jatkuu hamaan joululomaan saakka. Sarkasmi ei ehkä välity kirjoitetun tekstin kautta aivan täydellisesti, joten tarkennettakoon, että toki minusta oli mukavaa lomailla lasten kanssa.

Sitä en kiellä, ettenkö pääsisi töissä helpommalla.

Maanantaiaamuna juttelin seiskaluokkalaisten kanssa mukavia syysloman kulusta. Sitten ihmettelimme, mitä eroa on tuorehiivalla ja kuivahiivalla. Kun ero oli tehty selväksi, leivottiin pullaa ja kaikilla oli niin mukavaa.

Ruokailuvalvonnan ansiosta sain nauttia toisten valmistaman aterian lähes ilmaiseksi, eikä kukaan keskeyttänyt ruokailuani. Syötyäni vein astiat tiskilinjastoon, josta joku muu huolehti ne tiskattavaksi. Opehuoneessa oli kahvia ja joku etelänreissaaja oli tuonut suklaatakin työkavereille. Ehdin juoda kahvin kuumana ennen seuraavaa oppituntia.

Kasiluokkalaisten kanssa muisteltiin edellisen vuoden asiana kasvisten ravintoarvoasioita ja valmistettiin herkullista minestronekeittoa. Etenkin tytöt epäilivät aluksi, etteivät pitäisi moisesta sopasta, mutta suostuivat sitten maistettuaan muuttamaan mielensä.

Iltapäivällä keräsin vielä Lucia-kulkuetta varten harjoittelevan porukan treenaamaan ruotsin ääntämistä. Onneksi ruotsinopettaja oli mukana. Muuten olisi saattanut tulla hieman hassuja äänteitä.

Leppoisaa ja mukavaa!

Toisaalta, tiistaina tehtiin sama ohjelma. Paitsi että yksi pojista ei millään malttanut kuunnella pullaohjetta loppuun ja laittoi taikinaan kuivahiivan asemesta leivinjauhetta. Toinen poika, joka ei malttanut kuunnella ohjeistusta siitä, kuinka taikinakulho kannattaa tiskata, tunki tiskiharjan kulhoon, joka oli vielä puolillaan hiivataikinaa. Harjan puhdistaminen jatkui sitten vielä välitunnilla. Yhden tytöt kikattivat koko tunnin jotain syyslomalla tapahtunutta poikajuttua, yhdellä tytöllä oli ilmeisesti paha bad hair day, koska tukkaa ei olisi millään voinut laittaa kiinni edes kotitaloustunnilla.

Kasiluokkalaisilla ei mennyt juuri sen kummemmin.

"Onko keiton ohjeesta vielä jotain kysyttävää?"
"Ei oo!"

Muutaman minuutin päästä yksi kysyy, missä kattilassa se soppa tehtiinkään, toinen on jo keittänyt spagetit, mutta ei ole hakenut kasviksia, kolmannessa keittiössä suunnitellaan pussikeiton noutamista lähikaupasta (tai pizzan tilaamista kylän ainoasta pizzeriasta) ja neljännessä pojat haluavat lisätä soppaansa proteiinia ja rikkovat keiton joukkoon kananmunan sillä seurauksella, että ryhmän tytöt kieltäytyvät maistamasta enää koko keitosta.

Ehkä se joululoma on kuitenkin ihan tervetullut sitten kahden kuukauden kuluttua.

3 kommenttia:

  1. Daah. Katsos, eksyin tänne. Mukavasti kirjoitat. Ja toimivaksi loppujen lopuksi olette arkenne saaneet.

    p.s. missä päin Kreikkaa olitte tänä kesänä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rodoksella oltiin. Nyt mieli hinkuisi Santorinille. Saa nähdä, riittääkö budjetti...

      Poista
  2. Mun mieli hinkuisi ihan minne vain lämpimään. Rodosta tosin olen miettinyt, olen käynyt siellä joskus melkein 30v sitten. Olisi jännä käydä katselemassa paikkoja "uusin silmin". Kreikka tosin mullakin on useimmiten lempikohde. (Useimmiten = silloin 20v sitten kun rahaa vielä oli, tässä nykyisessä olen käynyt kerran. Tosin se olikin sitten paras reissu ikinä.)

    VastaaPoista