tiistai 15. lokakuuta 2013

Syyslomalla

Viime vuonna kunnassamme oli surkea kahden päivän syyslomanen. Ihmisen kiusaamista sellainen. Joko tai. Ennemmin olisi ollut lomailematta lainkaan. Tuollainen kaksipäiväinen nimittäin vain sotkee arjen rytmin, eikä saa juuri muuta aikaan.

Tänä vuonna palattiin vanhaan ja hyvä niin. Toisaalta monessa perheessä vanhemmat repivät hiuksia päästään: pikkukoululaisia ei oikein voi jättää keskenään työpäivien ajaksi, mutta vanhempien lomat eivät ole yhtä pitkät kuin koululaisten. Moni kutsuu isovanhemmat hätiin, jotkut pitävät palkatonta vapaata ja osa joutuu luottamaan siihen, että ekaluokkalainen osaa lämmittää mikrossa itselleen syötävää ja laittaa dvd-soittimen päälle.

Meillä ei ole tämänkaltaista ongelmaa. Hetkittäin tosin allekirjoittaneesta tuntuu, että lomailun sijaan saan tehdä tupladuunin ilman ylityökorvauksia tai lakisääteisiä taukoja. Loma osui Jonnan ja Joonaksen iskäviikkoon, eli he ovat meillä muutenkin. Minun poikieni isä on tietysti töissä, joten käytämme hyväksi havaittua järjestelyä: pojat heräävät iskälästä aamulla, syövät aamupalan ja fillaroivat muutaman sata metriä meille päiväksi. Iskä soittaa, kun on matkalla töistä kotiin ja pojat fillaroivat takaisin iskälle illaksi ja yöksi.

Tärppä on tietenkin töissä, eli kaaoksen pitäminen hallittuna on minun kontollani. 90 asuinneliötä on ihan ookoo, mutta ei seitsemälle ihmiselle yhtäaikaa ja jatkuvaan käyttöön. Siksi on parempi pitää väki mahdollisimman hyvin aktivoituna, ettei tarvitse toimia ihan niin paljon erotuomarina. Ja mitä enemmän ulkona, sen parempi.

Vähän leipomistakin välillä. Mukavaa puuhaa, joskin se keittiön siivoaminen on vähän tympeämpää.Ja sentään ihan vapaata leikkiäkin. 1 kommentti:

  1. Täällä on just tuo mainitsemasi kahden päivän "loma". No, koulussa oltiin tänä vuonna fiksuja ja tehtiin yksi lauantai sisälle, niin täällä loma alkoi nyt keskiviikkona, muissa kouluissa torstaina. Ja koska koululainen lomaili jo keskiviikkona, pidin sitten eskarilaisenkin silloin jo kotona. Tuo on sentään jo vähän kivampi, kun perässä on vielä viikonloppu...

    VastaaPoista