sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Juhlarumbaa odotellen

Siskoni valmistui kuun alussa lastentarhanopettajaksi. Valmistumista on juhlittu pariinkin otteeseen. Ensin kreisibailujen merkeissä isolla kaveriporukalla. Minä ja Tärppäkin pääsimme näihin bileisiin mukaan olemaan muumioita. Olimme siis aika selkeästi vanhempia kuin muut, mutta eipä tuo haitannut.

Eilen juhlittiin vanhempieni luona sukulaisten kesken herkullisen ruuan ja mölkyn merkeissä.

Siinä tuli puheeksi, että nämä ovat todennäköisesti sisarussarjamme viimeiset tämäntyyppiset juhlat. Rippijuhlia, valmistujaisia ja ylioppilasjuhlia on vietetty tasaisin väliajoin ja toki näiden valmistujaisten valmisteluvastuu oli siskollani, ei suinkaan vanhemmillani, vaikka näppärämpi juhlatila löytyikin heidän kotoaan. 

Siinä tuli myös todettua, että eihän tässä enää ole kuin muutama vuosi, kun juhlarumba alkaa meillä. Jos oletetaan, että jokainen lapsistamme käy riparin ja että valmistuvat ammattiin tai kirjoittavat ylioppilaaksi perinteiseen tahtiin, on odotettavissa:

2018 Leevin ja Jonnan rippjuhlat
2020 Artun rippijuhlat
2021 Joonaksen rippijuhlat
2022 Nikon rippijuhlat, Leevin ja Jonnan valmistujaiset tai ylioppilasjuhlat
2024 Artun valmistujaiset tai ylioppilasjuhlat
2025 Joonaksen valmistujaiset tai ylioppilasjuhlat
2026 Nikon valmistujaiset tai ylioppilasjuhlat, Elvin rippijuhlat
2030 Elvin valmistujaiset tai ylioppilasjuhlat

Puhumattakaan siitä, tanssitaanko tuolla loppupuolella ehkä jo jonkun lapsemme häitä. Elvin valmistujais- tai ylioppilasjuhlissa Leevi on jo 27-vuotias, joten voi olla, että olen itsekin jo mummo!


2 kommenttia:

  1. Hui, jotenkin häkellyttävää ruveta miettimään tuollaisia listauksia ja tajuta miten lasten kasvaminen kertoo omasta vääjäämättömästä vanhenemisesta :-) Eikö sinusta ala tuntua näitä laskiessasi että listaanhan pitää kohta lisätä omat hautajaisetkin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri mietittiin Tärpän kanssa, että voisikohan tilata ja maksaa itselleen valmiiksi hautapaikan ja -kiven, arkun, kukat ja pitopalvelun. Olisi vähemmän hommaa perikunnalla. ;)

      Poista