lauantai 28. kesäkuuta 2014

Lomahommia


Tänä vuonna ei mennä Kreikkaan. Lomarahat ovat kuvassa.

Talomme on todella hyvässä kunnossa. Kosteutta ei löytynyt kuntotarkastuksessa ollenkaan. Ei edes kapillaarikosteutta talon alta, vaikka se olisi ollut aivan normaalia.

Salaojitusta ei kuitenkaan ole tarkastettu sitten vuoden 1948, kun talo on rakennettu. Yläpihan rinteen alle on tehty salaojitus, mistä johtuen talo luultavasti onkin pysynyt kuivana. Päätimme kuitenkin jo talokauppoja tehdessämme, että talon ympärys kaivetaan auki ja kun kerran auki kaivetaan, uusitaan salaojajärjestelmä.

Homman olisi saanut tehtyä melko helposti, mutta ainahan on oltava jonkinlainen mutka matkassa. Kaivinkoneen takana näkyy sähkötolppa. Tolppa on kolmen metrin päässä talosta, joten kaivinkoneella ei tarvitse kauheasti mennä sellaiseen väliin pyörimään. Carunalle on tehty jo useampi pyyntö tolpan siirtämisestä, mutta asia ei ilmeisesti heidän mielestään oikein kuulu kenellekään. Maankäyttösopimusta ei ole edes olemassa. Tolppa on lyöty talon viereen joskus 50-luvulla, eikä siitä ole olemassakaan minkäänlaista paperia. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan, kuinka asia etenee. Rakennustarkastajan näkemys oli, että tolppa ja harus ovat jo ukkosenkin kannalta liian lähellä taloa.

Oli miten oli, tolppa törröttää edelleen samassa paikassa ja kaivinkone on pihassa. Katsotaan, miten siitä sitten kaivetaan. Toivottavasti ei mene nurin koko systeemi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti