tiistai 24. kesäkuuta 2014

Uusperheen lomajärjestelyistä

Kysy keneltä tahansa uusperheelliseltä lomasuunnitelmista, niin saat todennäköisesti sen verran mutkikaan selostuksen, että kadut suusi avaamista. Erityisesti, jos uusperheessä on lapsia useammasta eri perheestä.

Naureskelin viime keväänä, että manala taisi jäätyä, kun saimme istuttua saman pöydän ääreen Jäsen M:n (Tärpän ex) ja Kaitsun (minun exäni) kanssa ja sovittua ja kalenteroitua lasten lomat siten, että jokaisella piti olla tiedossa, missä kukakin on milloinkin ja kuinka kauan. Pohdin hiljaa mielessäni, että olisi ehkä pitänyt vielä kalenterin lisäksi kirjata kaikki paperille, että kaikilla on vielä sama paperi yhteisesti sovitusta, mutta pidin sitten suuni kiinni. Jos saman pöydän ääreen istuminen onnistuu neljän vuoden jälkeen ensimmäistä kertaa, ei kannata olla tahallaan liian vaativa.

Olisi pitänyt.

Keskustelimme Kaitsun kanssa ihan muusta asiasta, kun Kaitsu toteaa, että hehän ovat tuolloin poikien kanssa mökillä. Hetkinen, pojat ovat silloin kyllä meillä. Hetken kaiveltiin kalentereita ja todetaan, että Kaitsu on käsittänyt omat merkintänsä väärinpäin ja luullut poikien olevan hänellä. Eihän siinä muuten mitään, mutta Kaitsu on tietenkin joutunut ilmoittamaan työnantajalleen lomansa jo kauan sitten. Ei voi mitään, pojat lomailevat sitten isänsä kanssa tässä vaiheessa. Sikäli se ja sama, että minulla on lomaa koko kesä. Toisenlaista työtä tekevien vanhempien kanssa tällaisesta sekaannuksesta olisi seurannut katastrofi.

Loppujenlopuksi vahinko osoittautuu melko onnekkaaksi: pojat ovat mökillä muuttoviikkomme ajan, joten muuttaminen sujuu huomattavasti helpommin.

Seuraava sählinki tulee juhannusaattona. Joonas tulee meille torstaina, kuten oltiin sovittukin. Jonna pyytää saada olla äidillä vielä perjantaihin ja sehän sopii, kun kerran äidillekin käy.

Sählinki alkaa, kun annan lapsille kympit illan juhannusjuhlia varten ja Jonna purskahtaa itkuun: "Mutta kun me ei saada mennä sinne juhliin!"
Hetken ajan olemme suurena kysymysmerkkinä. Olemme olleet rannassa kokkoa katsomassa joka vuosi, miksi sinne ei nyt yhtäkkiä saisi mennä ja miksi äiti edes puuttuisi siihen, mitä meillä tehdään. Jonna ihmettelee, että eivätkö he olekaan menossa Joonaksen kanssa illaksi takaisin äidille. Äiti on ainakin sanonut niin.

Selviää, että kun olemme sopineet juhannusviikon puolittamisesta, Jäsen M on ajatellut viikon puolittamista perjantain vaihtorytmin mukaan, me taas kalenteriviikkojen mukaan. Asia saadaan sovittua muutamalla kymmenellä edestakaisella tekstiviestillä ja juhannus saadaan vietettyä suuremmitta ongelmitta.

Jäljellä on vielä luultavasti uusi kierros siinä vaiheessa, kun kahden viikon päästä olisi vielä uusi puolitettu viikko. Koetan pitää mieleni zeniläisen tyynenä. Ensi vuonna taidamme tehdä sen paperin.

4 kommenttia:

 1. Teillä sentään on jotain sovittua... Meidän nelikon isä ei ole viitsinyt mitään ilmoittaa kesälomistaan. Tai mistään lapsiin liittyvästä ylipäätään sitten maaliskuun.

  Kaikki vaan paperille, on sitten mistä katsoa, miten sen olisi pitänyt mennä, kun ei kuitenkaan mene... Vaikkei se oikeassa oleminen ainakaan mua ole kovin autuaaksi tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan oli ensimmäinen kerta, että sopiminen onnistui. Viime vuonna, kun lomista kysyttiin, tuli ilmoitus, että "mun lomat ei kuulu teille." Onneksi tosiaan tänä vuonna säätäminen johtui ihan vahingosta. :)

   Poista
 2. Mullakin olis vähän toisenlainen tarina uusperheen lomajärjestelyistä, mutta koska siitä on jo aikaa ja ne lapset jo aikuisia perheellisiä ihmisiä, niin jotenkin on haipunut unholaan koko systeemin kauheus :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeastaan perimmäinen syy blogin pitämiseen onkin siinä, että haluan voida palata tänne siinä vaiheessa, kun ei enää muista, miten asiat menivät. :D

   Poista