maanantai 7. heinäkuuta 2014

Remontin edistymistä

Salaojaremontti on hyvässä vauhdissa. Talon ympärys on kaivettu auki yhtä seinää lukuunottamatta. Tärppä on tehnyt kaivuutyön likipitäen kokonaan itse, mikä tietenkin keventää kustannuspuolta suunnattoman paljon. Olen ollut itse työmaalla sen, mitä edellytykseni antavat myöten. Hieman välillä turhauttaa, kun tiedostan panokseni olevan aika olematon. Siinä ajassa, kun minä kaivan yhdelle salaojakaivolle paikan, on Tärppä kaivanut kolmelle muulle.

Ihan joka paikkaan ei pääse kaivurilla. Kuistin alusta on ollut pakko kaivaa käsin. Ennen kuin kuistin alle pääsi, piti siirtää terassi ja purkaa kiviporras. Portaan purkamiseen tarvittiin työväline, jonka nimeä en muista. Suunnilleen katupora, joku asiaan paremmin vihkiytynyt osannee kertoa, mikä tuo on. Porausoperaatio sai vankkumattoman fanilauman yleisöksi.



Portaan poistamisen jälkeen alkoi kaivaminen. Koneella pääsi melko pitkälle, mutta lapion kanssa joutui kuitenkin tekemään viimeiset metrit. Tämä kaivanto on tuskin minkään turvallisuusmääräyksien mukainen. Onneksi sitä päästiin jo täyttämään eilen, jotenkin koko ajan oli pelko takaraivossa, että sinne jää lapiomies loukkuun. Lapsilta koko alue on tietenkin kielletty ja erittäin hyvin he ovat määräystä noudattaneetkin.



Kaivuu, seinien harjaus, halkeamien paikkaus, kuitukangas, patolevy, salaojaputki, salaojakaivo, kaato, viiste... On tässä aiheesta tietämätönkin väistämättä jotakin oppinut.


Eilen päästiin tähän saakka.

Kuvasta voi nähdä, mihin saakka lapiourakoitsija oli ylettynyt aurinkorasvan kanssa ja mistä alkoi topin reuna. Tänään urakoin t-paita päällä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti