perjantai 6. maaliskuuta 2015

Aina mun pitää

Tämä ei ole otsikostaan huolimatta euroviisupostaus. Tämä on negaatiopurkaus.

Aina mun pitää ymmärtää, että koska miehen ja eksänsä välit ovat olleet niin vaikeat, ei mies halua ärsyttää eksäänsä millään lailla. Jos eksä haluaa, että meiltä käydään hoitamassa hänen eläimiään, niin meiltähän sitten käydään, ettei eksä vain suutu. Koska suuttunut eksä voi saada pahaa jälkeä aikaan.

Ja onhan se totta. Eksä kun on Pyhä Äiti ja lisäksi vielä Pyhä Lähivanhempi. Jos hän suuttuu ja haluaa aiheuttaa ongelmia, on koko puulaaki hänen puolellaan. Viis siitä, että etäisä on oikeasti vuorovanhempi ja lapset ovat hänen luonaan tasan yhtä paljon. Viis siitä, että etäisä on hoitanut pääsääntöisesti kaikki pojan koulunkäyntiin liittyvät palaverit ja käytännön asiat.

Niinpä meiltä täytyy löytyä joka ikinen ilta aikaa siihen, että tyttö kuljetetaan äidilleen hoitamaan äidin eläimet, koska äiti viettää aikansa kaverinsa luona silloin, kun lapset ovat meillä. Jos meillä olisi omalla perheellä jotain suunnitelmia, ne täytyy kuitenkin aikatauluttaa eksän eläinten mukaan.

Ja aina mun pitää ymmärtää, että tämä on turhan riidan välttämistä. Niin, eksän kanssa riitelyn välttämistä. Istuvan vaimon turhautuminen on sivuseikka: se entinen kun on viisainta pitää hyvällä tuulella.

Aina mun pitää.

1 kommentti:

  1. Inhottava tilanne.

    Meillä homma meni päinvastoin, aina piti ymmärtää, että exän nyxälle tulee paha mieli. Piti ymmärtää lasten kustannuksella. Tapaamiset loppu, kun ymmärrys loppui, eikä tapaamisten estäjä suinkaan meidän tapauksessa ollut tämä ilkeä lähiäiti.

    Voimia. Ehkä joskus tulee se unelmien aika, jolloin vanhemmat ihan oikeasti pistävät lapsen edun exien, nyxien ja itsensä edelle.

    VastaaPoista