lauantai 11. tammikuuta 2014

Dinosaurusten kapina

Facebookissa kiersi jokin aika sitten kuvasarja vanhempien tekemästä jekusta, joka sai lapset uskomaan, että leludinosaurukset heräävät öisin henkiin. Vanhemmat halusivat herättää lapsissaan mielikuvituksen, joka on tänä älyluurien, tablettilaitteiden ynnä pelikonsolien aikana toisinaan koetuksella. Kuvasarja oli mielestäni hulvaton ja koska pojillani on pilvin pimein muovidinoja, oli toteuttaminen mahdollista.

Suurin osa dinoista löytyi itseasiassa iskälästä, mutta sieltä ne saatiin lainaksi sillä ehdolla, että niitä ei palauteta. Ilmeisesti tavarapaljoudesta kärsitään muuallakin, kuin meillä.

Ensimmäisenä aamuna dinot olivat vallanneet keittiön ja tehneet kaakaota. Arttu meni herättyään keittiöön ja pysähtyi niille jalansijoilleen.

"Nuo ovat selvästi minun dinosaurukseni, mutta miten ne ovat päässeet tänne iskältä?"



Seuraavana aamuna dinot olivat kaataneet Elvin duplolaatikon ja rakentaneet torneja.


Tässä vaiheessa pojat olivat keksineet jutun juonen. Kävin päivällä kaupassa Elvin kanssa poikien jäädessä keskenään kotiin. Kun palasimme, kaikki kolme istuivat keittiössä piirtämässä ja koettivat näyttää viattomilta. Hetken kuluttua Leevi meni olohuoneeseen ja huudahti: "Tulkaa katsomaan! Dinot ovat jatkaneet leikkiä!" Kaikki säntäsivät olohuoneeseen ja hämmästelivät suureen ääneen eläviä muovidinoja. Osallistuin tietysti hämmästelyyn ja pojat vaihtoivat keskenään tietäviä silmäyksiä.


Pian hommasta tuli jo aamun odotetuin juttu. Ensimmäisenä herännyt kiersi katsomassa, mitä dinosaurukset olivat tällä kertaa tehneet ja riensi sitten raportoimaan muille.

"Ne on katsoneet elokuvaa?"
"Mikä leffa? Jurassic Park?"
"Ei, kun Ice Age."


Uudenvuodenyönä ne retaleet tekivät selvää viimeisistä joulusuklaista...


...ja ilmeisesti vuoden vaihduttua joulukuusen oli aika lähteä. Tämä oli ilmeisesti poikien mielestä liian vakava töllöntyö, sillä...


...kuusenkoristeisiin kajoamisen jälkeen dinot löytyivätkin eteisen jäähypenkiltä.


"Äiti, dinot rikkoivat joulukuusen. Me vietiin ne jäähylle!"

Minuutti per ikävuosi miljoonien vuosien takaisille otuksille taitaa tietää pitkää ja harrasta katumusta.



Alkuperäisidea: Dinovember

http://www.huffingtonpost.com/refe-tuma/dinovember_b_4270164.html


3 kommenttia:

  1. Kyllä noin tuhmat dinot joutavatkin jäähylle ;-)

    VastaaPoista
  2. Tää on ihan huippu! Tuollaista leikillisyyttä sitä kaipaa tähän arkiseen harmauteen. Kiitos piristyksestä :)

    VastaaPoista