maanantai 8. huhtikuuta 2013

Viimeisintä säätöä

Meillä vuoden kulku menee kutakuinkin Tärpän ex-puolison järjestämien härdellien mukaan. Välissä on aina rauhallisempi kausi. Nyt on taas härdellivaihe. Itseasiassa isompibhärdelli, kuin koskaan aiemmin.

Tämä ex nimittäin haluaa muuttaa eri paikkakunnalle, mikä ei sinänsä ole ongelma. Muuttaa, jos tahtoo. Ongelma on siinä, että lapset ovat vuoroasujia, eikä vuoroasuminen tietenkään ole mahdollista, jos välimatkaa on 50 km.

Tärppä ja ex ovat aika rankasti eri mieltä siitä, kumman luona lasten tulisi nyt sitten jatkossa asua, jos ex aikoo toteuttaa muuttoajatuksensa. Ex on kyllä ollut muuttamassa muutaman vuoden sisällä pariinkin otteeseen, eikä ole kuitenkaan aiettaan toteuttanut. Jääpi nähtäväksi, kuinka pitkälle prosessi tällä kertaa etenee. Luultavasti vähän pidemmälle, koska nyt kuviossa on jo lastenvalvoja ja asianajaja mukana.

Erityisen kurjan jutusta tekee se, että ex on keksinyt mennä puhumaan lapsille tästä muutosta jo ihan faktana. Että he muuttavat ja koulu vaihtuu. Nyt Jonna ja Joonas ovat sitten ihan sekaisin, että pitääkö vaihtaa koulua vai ei, ollaanko muuttamassa, eikö olla muuttamassa, nähdäänkö pikkusiskoa sitten enää ollenkaan...?

En minä ole mikään määrittämään, mikä on oikea tapa toimia. Sen verran väitän kumminkin jo ammattinikin puolesta ymmärtäväni, että 9- ja 7-vuotiaiden lasten ei kuulu joutua miettimään tällaisia asioita. Suututtaa, surettaa.

1 kommentti:

  1. Vuoroviikkosysteemistänne lukeminen on ollut minulle aina vaikea pala, koska se on ehkä toiseksi pahin painajaiseni (se pahin painajainenhan on että minä olisinkin jonakin päivänä joka-toinen-viikonloppu -vanhempi). Teen tällä hetkellä kivuliasta surutyötä jo siitä että vakiintuneet isäviikonloput ovat hiljattain venähtäneet kolmen yön putkiksi ja näin tulee olemaan jatkossakin. Vaikka onkin rentouttavaa saada omaa aikaa ja aikaa parisuhteelle, ne kaksi päivää riittäisivät ihan hyvin, minä vaan viihdyn parhaiten lähiäitinä.

    On se kyllä surullista ja varmasti kuluttavaa kaikille, etenkin lapsille, että te joudutte vielä tuollaisiakin miettimään yhteistyössä Tärpän exän kanssa.

    VastaaPoista