perjantai 5. kesäkuuta 2015

Kesä tuli!

Kesälomasta kertoo aina vuorenvarmasti muutama asia:

Kauppalasku kasvaa tähtitieteellisiin lukemiin, kun lapset eivät enää syö koulussa ja päiväkodissa kunnallislounasta. Lisäksi vapaampi elämä saa aikaan kovemman nälän. Ainakin siltä se tuntuu. Useimmiten vahvuudessa on myös pari kaveria ja vaikka olen aina hyvin tiukasti pitänyt kiinni siitä, että kavereita ruokitaan meillä vain, jos siitä on etukäteen sovittu, huomaan lipsuvani tästä, jos älyävät kysyä, pääseekö kaverikin ruokapöytään.

Piha vuoroin täyttyy ja tyhjenee polkupyöristä. Riippuu siitä, ovatko muksut kavereineen meillä vai meidän muksut kavereillaan. Uudenlainen vapaus omaan kesälomailuun on siinä, että viisikko on jo niin isoksi kasvanut, että saavat kulkea pikkukylällämme melko vapaasti, kunhan ilmestyvät sovittuna aikana takaisin.Telttamajoitus on yksi kesän kohokohtia. Suunnilleen kaksittain siellä on nukuttu. Niko ja Joonas aloittivat telttakierroksen viettämällä teltassa käytännössä koko päivän ja illasta noin kolme tuntia. Sen jälkeen teltassa oli kuulemma liian meluisaa ja pojat pinkaisivat sisälle nukkumaan. Leevi ja Arttu kuulemma menevät telttaan ensi yöksi. Elvi tahtoo mennä telttailemaan Jonnan kanssa, mutta epäilen, että tänäkin vuonna tunnin telttailun jälkeen leidi ilmoittaa viime vuoden tapaan siskolleen, että Jonna voi nukkua ihan rauhassa, hän menee äijän viereen.


Oma lomanaloitushommani on ollut kodinsiivousprojekti. Ei saa stressaantua liikaa, joten etenen asia kerrallaan. Maanantaina siivosin pianon päällisen puhtaaksi. Tiistaina kävin läpi kylppärin kaapit ja poistin mm. vuosikerta-aurinkorasvat, tyhjäksi puristetut hammastahnatuubit, kuivuneet ripsarit ynnä kaikenlaista vastaavaa tuikitarpeellista. Keskiviikon agendana oli purkaa viimeinen muuttolaatikko olohuoneen nurkasta. Muutosta onkin melko tarkalleen vuosi aikaa. Melkein teki mieli viskata mäelle koko loota, kun en koko vuoden aikana ollut kaivannut mitään laatikon sisällöstä. Torstaina pesin jääkaapin.

Perjantaina koin mielenhäiriön ja lähdimme koko sakilla (miinus siippa, jonka loma alkaa vasta ensi viikon jälkeen) Ikeassa. Suurin kimmoke oli kesätarjous: alle 12-vuotiaat lapset syövät ilmaiseksi, kun aikuinen maksaa ruuastaan. Seitsemän ihmisen lounaalle tuli siis hintaa 7,5€. Piti ottaa ilo irti, kun se vielä oli mahdollista, sillä Leevi täyttää kuun loppupuolella täyden tusinan.

Ikean reissu meni hienosti ja kaikki käyttäytyivät mallikkaasti. Mukaan lähti lähinnä juomalaseja, mukeja ja pyyhkeitä.

Tänään taidankin keskittyä penkomaan vaatekaapeista kesävaatteita, sillä viikon päästä vaihdetaan maisemaa sinne, missä on lämmin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti