lauantai 21. joulukuuta 2013

Neljäs adventti


Kadotit enkelin, kadotit tähdenkin. Pian on joulu, äiti miks mustan maan näet vaan?
(Club for Five, Jouluenkeli)

On siellä harmaata. Jotenkin olen aina sitonut mielessäni joulufiiliksen hyvin voimakkaasti lumeen. Viime vuonna oli valkea joulu. Videoin aattoaamuna, kun Leevi, Arttu, Niko ja Elvi lapioivat lunta pihalla. Elvillä oli pieni vaaleanpunainen lapio ja posket punaisena hän tarmokkaasti heilutti lapiota, vaikka lunta siihen ei juuri saanutkaan tarttumaan.


Olen yrittänyt hakea joulufiilistä valoilla ja kynttilöillä. Pimeään vuodenaikaan hohtavat valot ja kynttilät ovat kieltämättä yksi kauneimmista näyistä. Olin pitkään sähkökynttilöiden tiukka vastustaja. Sitten aloin hiljalleen lämmetä hillityille, kirkassävyisille valoille. Värivaloista en pidä vieläkään, mutta toisten pihamailla ne eivät minua häiritse.

No, lapsuudenkodin naapurissa ollut välkkyvä sininen poro ehkä häiritsi vähän.


Lapset ovat tuoneet kotiin jouluaskartelunsa ja välitodistuksensa. Arttu tapansa mukaan sai pelkkää kiitettävää. Suurin joulumielen herättäjä taisi kuitenkin olla Leevin hiellä ja vaivalla ansaitsema englannin kuutonen. Sen arvo on meille kirkas kymppi! Lukemattomia tunteja, kyyneliä, raadantaa, palkitsemista ja kannustusta. Ja siinä se on! Toki riemuitsimme myös ympäristötiedon 9 1/2:sta (täällä saa välitodistukseen myös puolikkaat numerot) ja siitä, että on loma. Ja Artun hyvästä todistuksesta. Täytyy muistaa aina pitää mielessä, että myös aina ja kaikessa hyvin onnistuva lapsikin kaipaa kiitosta, vaikka ei olekaan joutunut paiskimaan asian eteen yhtä paljon töitä.


Kalenterissa on enää kaksi luukkua jäljellä. Koti on joulusiivottu. Elän riemuiten marttojen ohjeen mukaisesti: siivoa kaapit ja komerot jouluksi vain, jos aiot viettää joulun komerossa. Innostuin nyt silti siivoamaan vessan kaapeista kaikki vuosikertakäsivoiteet ja tyhjät hiuslakkapullot sekä jynssäämään lattian oikein erityisen hyvin. Toivottavasti tämä ei ole enne, että vietän joulun vessassa...


Neljäs kynttilä on sytytetty. 

Nyt syttyy neljäs kynttilä, jo joulu sarastaa.
Me odotamme Jeesusta, hän kaikki pelastaa.


Kuusi kannettiin sisään eilen. Siinä on toistaiseksi vain yksi joulukoriste, Nikon tekemä. Maanantaina, kun Jonna ja Joonas tulevat kotiin, lapset saavat koristella kuusen yhdessä. Vielä tänä jouluna tullee alaoksapainotteista, vaikka Jonna onkin venähtänyt viime vuodesta melkoisen paljon.

Rauhallista joulunaikaa Kreecherin residenssistä! Hiljennymme joulunviettoon ilman kiirettä ja stressiä.
Tulkoon joulu!

1 kommentti:

  1. Tämmöinen joulusää tuo mieleemme Lontoon masentavan talven. Hyvänä puolena, voidaan tehdä loman kunniaksi maanantainen pyöräretki vähän kauemmas kaupoille ;-)

    VastaaPoista